Welk behang moet ik kiezen
Het kiezen van het soort behang is van groot belang voor de uitstraling van je kamer. Het kan een kamer groter, warmer en helderder doen lijken. Ook kan het onvolmaaktheden in de woonkamer verbergen. Wil je de ruimte groter doen laten lijken. Dan is het van belang om te gaan voor een wat koelere kleur. […]

Het kiezen van het soort behang is van groot belang voor de uitstraling van je kamer. Het kan een kamer groter, warmer en helderder doen lijken. Ook kan het onvolmaaktheden in de woonkamer verbergen.

Wil je de ruimte groter doen laten lijken. Dan is het van belang om te gaan voor een wat koelere kleur. Lichtgroen, lichtblauw of violet zijn bij uitstek ideale kleuren hiervoor. Om rust in een kamer te creëren is het van belang te kiezen voor een wat zachtere kleur. Warme kleuren zoals oranje, bordeauxrood en geel zorgen ervoor dat mensen zich ook echt daadwerkelijk warmer van binnen voelen. Het is dan ook niet voor niets dat de warmere kleuren in landen met een koud klimaat populair zijn.

Verschillende stijlen

De eerste stap is om te bedenken welke behangstijl er past bij jouw inrichting. We hebben in dit blog een aantal stijlen op een rijtje gezet:

Casual: Dit het meest “gewone” patroon. Denk hierbij aan een rustige structuur print.

Glamour: Ook de glamour heeft toegeslagen in de behangwereld. Behang met kristal of glitters zijn niet meer weg te denken.

Rustiek: Een textuurbehang, zoals bijvoorbeeld gras of raamuitzicht past hier het beste bij.

Modern: Een abstract patroon past perfect bij deze stijl.

Soort behang

Verder zijn er nog verschillende soorten behang. De verschillende soorten behang hebben zo hun eigen voor- en nadelen.

Vliesbehang: Dit behang is ideaal voor de startende behanger. Je brengt het namelijk snel rechtstreeks op de muur aan. Je hebt daarbij ook minder kans op luchtbellen onder het behang.

Glasvezelbehang: Heb je een nieuwbouwhuis? Dan is glasvezelbehang het type behang dat je nodig hebt. Dit werkt namelijk scheuren weg en voorkomt de kans op nieuwe scheuren.

Renovatievlies: Is je muur eigenlijk toe aan een stukadoor maar wil je hier liever je geldt niet aan uitgeven? Dan is Renovatievlies een oplossing. Het laat de muur er weer zo goed als nieuw uitzien en is ook nog eens verfbaar.

Magneetbehang: Dit is een trend die de laatste jaren steeds populairder is geworden. Met magneetbehang is de hele muur  magnetisch. Laat je creativiteit hier op los en je kan talloze ideeën verzinnen.

Hoeveel behang heb ik nodig?
Voor het berekenen hoeveel behang je nodig hebt kan je zelf aan de slag gaan.  Je kan namelijk de oppervlakte berekenen van de muur en de oppervlakte per rol. Zodra je dit door elkaar deelt kom je op het aantal rollen dat je nodig hebt. Echter zijn er twee zaken waar hier geen rekening mee gehouden wordt:

  1. De lengte van de behangrol. Is deze langer dan de hoogte van je te behangen kamer? Dan heb je waarschijnlijk meer behang nodig. Anders krijg je halverwege de muur strepen van het eind van de rol.
  2. Reserverollen. Deze kunnen gebruikt worden voor eventuele latere reparaties of voor tijdens het behangen, wanneer er wat mis gaat. Wij adviseren om altijd minimaal 1 en eigenlijk 2 reserverollen te kopen.

Om tot een goede berekening te komen zijn er gelukkig behangcalculators. Met een behangcalculator kan je precies uitrekenen hoeveel rollen je nodig hebt. Hornbach heeft bijvoorbeeld een eigen calculator. Het voordeel hiervan is dat deze rekening houdt met de afmetingen van het specifieke behang.

Waar behang kopen?

Bij de grote bouwmarkten kan je altijd voor je behang terecht. Echter komt het vaak voor dat bij deze grote bouwmarkten het specifieke soort behang dat je wilt er niet is. Bouwmarkten vinden de opslag vaak te duur om al het soort behang in de winkel op te slaan. Hier heeft Maburg behang de ideale oplossing voor. Wij houden namelijk al ons behang op voorraad in ons grote magazijn. Hierdoor ben je er dus altijd van verzekerd dat je jouw favoriete behang dezelfde dag nog verzonden wordt als je voor 16:00 bestelt.

Weet je nou niet zeker welk behang er bij jou past? Neem dan contact op en we helpen je op