Woontrends

Nu we het nieuwe jaar begonnen zijn kunnen we gaan kijken wat ons allemaal in 2021 te wachten staat. Natuurlijk moet dit het jaar gaan worden waar we ons oude leven op gaan pakken. Dit zal ook invloed hebben op de woontrends voor 2021. Minder investeren Er zullen minder investeringen gemaakt worden in woningen. Het […]

Nu we het nieuwe jaar begonnen zijn kunnen we gaan kijken wat ons allemaal in 2021 te wachten staat. Natuurlijk moet dit het jaar gaan worden waar we ons oude leven op gaan pakken. Dit zal ook invloed hebben op de woontrends voor 2021.

Minder investeren
Er zullen minder investeringen gemaakt worden in woningen. Het geld dat we afgelopen jaar hebben overgehouden hebben we al in ons huis gestopt. De vloeren zijn al vervangen en de kozijnen al geschilderd. Het zegt al genoeg dat alle bouwmarkten, ondanks de lockdown in de laatste twee weken van december, het jaar af hebben gesloten met een groei.

Aan de andere kant is de verwachting dat de huizenprijzen zullen gaan dalen, wat zal leiden tot meer verkochte huizen. Dit zal weer leiden tot een stijging van meubelverkoop en huis- tuin en keuken apparatuur.

De echte trends
Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar welke thema’s en kleuren staan er in het komende jaar nou centraal?

Duurzaamheid
Een van de trends die we in 2021 terug zullen zien is duurzaamheid. We hebben een heel zonnige lente gehad doordat er zo weinig verkeer op de wegen was. Een vaak gehoorde uitspraak is: “laten we bij het teruggaan naar het oude normaal de slechte gewoontes achter ons laten”. Concreet betekent dit dat we veel meer lokaal & tweedehands zullen gaan kopen en dat de aankopen uit gerecycled materiaal zullen bestaan. Ook zullen de tijdloze meubels een stijgende trend vertonen.

Natuurlijk
In aanvulling op het duurzame, zullen we in 2021 ook de focus hebben op de natuur. De natuur zal letterlijk in huis gehaald worden. Het woord Botanisch wonen heeft de laatste jaren al aan populariteit gewonnen en dit zal in 2021 niet anders zijn. Niet alleen zullen we veel bloemen en planten kopen, maar zullen we dit ook aanvullen met natuurlijke materialen zoals hout, riet en bamboe.

Fris
Het terugkeren naar het nieuwe normaal zal gepaard gaan met het fris willen kijken naar het komende jaar. Daarom is de verwachting dat lichte tinten, zachte kleuren en ronde vormen komend jaar centraal zullen staan.

Donkerblauw
Volgens de DISC test is iemand die “blauw” is te vertrouwen. Deze kleur is weer helemaal terug in 2021! Eindelijk. Het fijne aan blauw is dat het een tijdloze kleur is die veel karakter zullen geven aan je interieur. Het voordeel van donkerblauw is dat het makkelijk te combineren is. Als wij je een kleine extra tip mogen geven, dan zouden we je adviseren om het blauw ook in je slaapkamer toe te passen. Deze rustgevende kleur zorgt ervoor dat je rustig kan inslapen en zal je een fris gevoel geven.