Welk behang moet ik kiezen?

Het kiezen van het soort behang is van groot belang voor de uitstraling van je kamer. Het kan een kamer groter, warmer en helderder doen lijken. Ook kan het onvolmaaktheden in de woonkamer verbergen. Wil je de ruimte groter doen laten lijken. Dan is het van belang om te gaan voor een wat koelere kleur. […]

Het kiezen van het soort behang is van groot belang voor de uitstraling van je kamer. Het kan een kamer groter, warmer en helderder doen lijken. Ook kan het onvolmaaktheden in de woonkamer verbergen.

Wil je de ruimte groter doen laten lijken. Dan is het van belang om te gaan voor een wat koelere kleur. Lichtgroen, lichtblauw of violet zijn bij uitstek ideale kleuren hiervoor. Om rust in een kamer te creëren is het van belang te kiezen voor een wat zachtere kleur. Warme kleuren zoals oranje, bordeauxrood en geel zorgen ervoor dat mensen zich ook echt daadwerkelijk warmer van binnen voelen. Het is dan ook niet voor niets dat de warmere kleuren in landen met een koud klimaat populair zijn.

Verschillende stijlen
De eerste stap is om te bedenken welke behangstijl er past bij jouw inrichting. We hebben in dit blog een aantal stijlen op een rijtje gezet:

Casual: Dit het meest “gewone” patroon. Denk hierbij aan een rustige structuur print.

Glamour: Ook de glamour heeft toegeslagen in de behangwereld. Behang met kristal of glitters zijn niet meer weg te denken.