Soort behang

Behang is tegenwoordig een ongelooflijk populaire ontwerpkeuze. Met de heropleving van dit ongelooflijk veelzijdige en expressieve wandmateriaal zijn er veel nieuwe ontwikkelingen op het gebied van behangmaterialen. Voorbij zijn de dagen dat het vervelende behang moeilijk te plaatsen of zelfs te verwijderen was. Nu kun je genieten van een verscheidenheid aan materialen, die allemaal eenvoudig […]

Behang is tegenwoordig een ongelooflijk populaire ontwerpkeuze. Met de heropleving van dit ongelooflijk veelzijdige en expressieve wandmateriaal zijn er veel nieuwe ontwikkelingen op het gebied van behangmaterialen. Voorbij zijn de dagen dat het vervelende behang moeilijk te plaatsen of zelfs te verwijderen was. Nu kun je genieten van een verscheidenheid aan materialen, die allemaal eenvoudig te installeren en te verwijderen zijn. Je kunt het beste ontwerp en de beste materialen kiezen voor de ruimte die je wilt inrichten, evenals de materialen die het beste passen bij jouw eigen smaak.

Er zijn veel verschillende soorten achtergronden om uit te kiezen. Van afpelbaar en zelfklevend, en van herbruikbaar tot verwijderbaar, er zijn nieuwe soorten behang uitgevonden. Er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van het beste behang voor jouw huis of bedrijf. Een belangrijke vraag om te overwegen is of je wilt dat het behang lang meegaat.

Hoogwaardig en duurzaam behang kan tientallen jaren worden gebruikt. Er zijn enkele historische achtergronden die meer dan 100 jaar kunnen worden gebruikt! Maar welk behang is de juiste keuze? Het antwoord zal je misschien verbazen. Als je op zoek bent naar een duurzame optie, is de duidelijke winnaar solide vinyl behang. Dat klopt, behang dat in de jaren 60 en 70 veel werd gebruikt in keukens en badkamers, is tegenwoordig de meest duurzame keuze.

vinyl behang
Massief karton vinyl

Dit type puur vinylbehang is de meest duurzame keuze vanwege de dikte, gemakkelijke reiniging en gemakkelijke verwijdering. Massief vinyl heeft vaak een reliëf, wat bijdraagt ​​aan de schoonheid van het drukwerk.

Vinyl behang

Vinyl behang is de meest populaire keuze voor wanddecoratie geworden vanwege zijn veelzijdigheid. Het is gemakkelijk te installeren, te demonteren en schoon te maken. Er zijn verschillende opties voor vinylbehang, afhankelijk van de behoeften van de kamer die je aan het decoreren bent.

Papier met vinyl coating

Papier met vinyl coating is een verbeterde versie van gewoon papierbehang en de duurzaamheid en wasbaarheid kunnen niet worden geleverd door enkel papier. Dankzij de vinyl coating is dit behang ideaal voor verschillende ruimtes, waaronder badkamers, wasruimtes en keukens met een hoge luchtvochtigheid.

Vinyl gecoate stof

Stoffen behang is een populaire keuze vanwege de natuurlijke uitstraling en textuur. De vinyl coating zorgt voor een goede bescherming en duurzaamheid. Dit is een uitstekende keuze voor een woonkamer of eetkamer waar textuur een belangrijk designelement is.

Vliesbehang

Vliesbehang is een volledig vinyl vrije keuze en is een goede keuze als je gevoelig bent voor milieukwesties. Het is ook wasbaar en ademend. Je hoeft zich dus geen zorgen te maken over schimmel op dit behang. Installatie en demontage zijn ook heel eenvoudig. Het scheurt niet snel en valt in een lange strook van de muur. Als je daarom bouwwerkzaamheden aan de muur moet uitvoeren, kunt je het behang verwijderen en weer ophangen als je klaar bent.

Gemakkelijk Wall Paper

Easy-walls zijn net als vliesbehang volledig PVC- en VOC-vrij materiaal en de inkt is op waterbasis. Het behang is gemakkelijk schoon te maken, maar tegelijkertijd ademend. Daarom hoeft je geen zorgen te maken over schimmel. Dit type behang wordt meestal geleverd met vooraf aangebrachte lijm, dus installatie en demontage zijn eenvoudig.

Voorgelakt behang

Het behang kan een van de bovenstaande soorten zijn en kan tegelijkertijd worden geverfd. De term “voorgelakt” betekent simpelweg dat je geen extra lijm hoeft te kopen omdat deze al op het behang zit. De lijm is droog, bevochtig gewoon de achterkant van het papier om het te activeren.

Gras doek behang

Gras doek behang is een geweven, zeer gestructureerd behang gemaakt van puur natuurlijke ingrediënten. Het kan een beetje moeilijk zijn om schoon te maken met dit soort behang. De vlekken moeten worden behandeld en het vuil moet worden opgezogen met een schone stofzuigerborstel. Als het inderdaad een speciale grasmat is, moet deze mogelijk worden schoongemaakt door een professionele stofzuiger.

Behang cursus

Zelf behangen kan soms nog best ingewikkeld zijn. Wil je meer lezen over hoe jij dit zelf kan doen? Lees dan onze blog over ‘Hoe zelf een muur behangen?’. Daarnaast is het ook mogelijk om bij ons een cursus behangen te volgen. Je kunt je aanmelden via de website. Ook is dit een leuke cursus om aan te bieden op scholen, wanneer er een creatieve dag is. Een van de scholen die jou voor is gegaan is SvPO. Op SvPO geven ze les in kleine klassen en geven ze persoonlijk onderwijs. Hierdoor proberen ze aan goede bijdrage te leveren aan het onderwijs voor tieners.